Vinterdäck

Vinterdäck är dom däck som man ska ha i mellan 1 december – 31 mars enligt lag. Dock finns det olika typer av vinterdäck. Dubbdäck och så kallade friktionsdäck. Friktionsdäck får du egentligen ha året runt enligt lagen men det är inte att föredra då det är en annan typ av gummiblandning som inte gör sig så bra mot sommarväglag. Dubbdäck får du inte köra med mer än mellan 1 oktober – 15 april enligt lag, om inte vinterväglag råder vilket det inte brukar göra mellan 16 april och 30 november.

Billiga vinterdäck online

Billiga vinterdäck online finns det ganska mycket av nu för tiden, och då syftar jag på däckhandlare med nya billiga däck online och inte begagnade däck. Ofta är priserna online ganska mycket billigare så det är helt klart värt att jämföra priserna. Många av dom har så man får välja om man vill att dom körs fram direkt fram till dörren eller om man vill ha dom hos en verkstad i närheten så kan man boka tid där direkt via hemsidan för byta av däcken också på en gång. Väldigt smidigt alltså. Du kan hitta mer information om det Billiga vinterdäck online där jag skrivit lite mer om det.

Vinterdäck regler

Vinterdäck regler har jag redan dragit lite längst upp men det är alltså 1 december – 31 mars du måste ha vinterdäck enligt lag och sen mellan 1 oktober – 15 april som du får ha det trots att det ej är vinterväglag. Eller mellan 1 oktober – 30 november och 1 april – 15 april blir det ju men det kan ni säkert räkna ut själva. Läs mer under Vinterdäck regler där jag skriver lite mer om det.

Vinterdäck på avbetalning

Vinterdäck på avbetalning är möjligt hos flera däckhandlare online. Många av dom har det dessutom räntefritt där man bara betalar en uppläggningsavgift och sen en aviavgift. Läs mer under Vinterdäck på avbetalning där jag listar några av dom som erbjuder avbetalning på vinterdäck.

Dubbdäck

Dubbdäck är alltså det vinterdäck som har dubbar helt enkelt. Det är egentligen det vinterdäck som har regler man måste följa. Det eftersom dubbfria vinterdäck, så kallade friktionsdäck ej är olagligt att framföra på vägen även på sommaren. Vill du läsa mer om dubbdäck hittar du det under Dubbdäck där jag skriver lite mer.

Var dock noga med att försäkra dig om att lagar och regler ovan inte är uppdaterade sen detta inlägg skrevs då lagarna ibland ändras och då kanske jag inte hinner uppdatera. Dock händer det ju inte allt för ofta.

Länkar om Vinterdäck och sommardäck

Lämna en kommentar