Låna pengar – Så hittar du billiga lån!

Ska du låna pengar och undrar hur du kan göra det direkt online på nätet? I den här guiden försöker vi guida dig runt på nätet där du kan låna pengar. Vi har försökt sortera lånen efter vad det är för typ av lån, hur stort lånet är och hur mycket lånet kostar i form av ränta och avgifter. Låna pengar behöver nästan alla göra någon gång i livet. I storstäderna i Sverige är bostadspriserna så höga nu för tiden att dom allra flesta måste ta ett bolån för att kunna ha råd och köpa sig en bostad där.

Låna pengar snabbt online

Sen kanske man vill ha en lite nyare bil och inte den där gamla skrutten som bara går sönder hela tiden. Då kanske man behöver ta ett billån för att kunna förverkliga det. Sen kanske man behöver renovera badrummet och behöver låna pengar till det. Och har man inte möjlighet att låna det på bostaden så kanske man behöver ta ett privatlån i stället. För det är ju långt ifrån alla som kan slänga ut så stora summor på en gång om man inte sparat pengar till det i flera år innan. Men hur hittar man billiga lån då? Jo antingen kan man ju klicka sig runt hos olika banker och långivare så som Swedbank, Nordea och liknande och jämföra avgifter och räntor själv. Eller så klickar man in sig hos någon lånesajt som listar långivare där du kan jämföra lån ute från tydliga kategorier.


Smslån

Smslån är ett lån som tidigare togs med ett sms där själva smset var det som identifera personen som vill ta lånet. Vad jag vet finns inte det alls kvar längre utan har byts ut mot Bank-ID istället. Men namnen smslån har blivit kvar och står för ett mindre lån på från ca 500kr upp till ca 20.000kr. Efter det brukar det oftare kallas för privatlån.

Bolån

Ett bolån kan ofta täcka upp till 85 procent av bostadens värde. Resten måste således bestå av en kontantinsats. Det vill säga 15 procent av marknadsvärdet. Köper du en bostad för 1 miljon kronor så måste alltså 150000kr vara kontantinsats. Antingen har du det sparat eller så tar du det med ett annat typ av lån. Till exempel ett lån utan säkerhet / privatlån. Viktigt är dock att sin inkomst kan täcka kostnaden för båda lånen. Tar du ett privatlån och sen ansöker ett bolån så är risken att banken / långivaren tycker att det ej finns utrymme för ett bolån på det önskade beloppet. Privatlån är ett lån som du kan ta utan att låntagaren tar något i pant. Ett så kallad lån utan säkerhet.

Privatlån

Ett privatlån är ofta dyrare än till exempel ett bolån där långivaren tar din bostad som säkerhet, och på så sätt tar mindre risk och behöver ta mindre betalt. Privatlån är ett så kallat konsumtionslån och lån utan säkerhet. Du kan det vill säga ta lånet utan att lämna något i säkerhet. Du brukar kunna låna mellan 10000-350000kr i ett privatlån. Låna pengar med kreditkort. Med ett kreditkort kan du låna pengar med kortets kredit. Du har alltså ett bestämt belopp (kredit) som du kan handla för på kortet fast att du inte har dom pengarna. Sen får du räkning på det belopp hem i brevlådan. När du får det beror på vilket kreditkort du har. Bolån trots betalningsanmärkningar är ingen lätt match. Dock finns det alternativ som är värt att försöka hos. Bluestep är ett exempel på ett sådant. Kontantinsats till bolån är något som alla oftast behöver ha.


Vad är det snabblån?

Ett snabblån är ett lån med kort återbetalningstid. Det är därför det heter just snabb. Att man ska betala tillbaka lånet snabbt. Ofta redan inom 30dagar. Många räknar snabblån som lån som är under 1år på återbetalningen.