Jämför ALLTID billån – Så här gör du 2020!

Jämför billån kan vara svårt om man inte vet vad ett billån riktigt är. Ett vanligt billån har visa villkor och andra typer av lån till bil har andra. I det här inlägget tänkte vi gå igenom så mycket som möjligt om just billån.


Kan man vispa matlagningsgrädde?

Och svaret är att det är så klart det går men att få matlagningsgrädde fluffig är väldigt väldigt svårt. Helt omöjligt vad jag vet och då har jag provat dom flesta sorterna i Sverige skulle jag tro. Så nej matlagningsgrädde passar inte så bra om du vill ha riktigt fluffig och bra grädde. Det passar mycket bättre till mat så som grytor, olika såser och liknande. Och framförallt om du vill hålla nere fetthalten av någon anledning.

Ställa om klockan till vintertid

Ställa om klocka till vintertid gör man ALLTID sista söndagen i oktober. Ändå är det inte helt enkelt att hålla reda på eftersom det är många tillfällen och högtider som bestäms på damma sätt. Vintertid datum varierar lite men är ALLTID sista söndagen i oktober VARJE år. Det ändrar sig aldrig alltså. Vintertid 2014 blir det alltså 26 oktober. Då ska du ställa om klockan när den slår 3 och då ställer du tillbaka klockan till 2 istället. Du ska alltså ställa TILLBAKA klockan från 3 till 2 mellan lördag och söndag sista helgen i oktober. Mitt i natten alltså. Även om du såklart inte behöver gå upp och ändra den just precis då, hehe. Men gör det innan du går i säng. Under vintertid kan du läsa mer om vintertid. Vi försöker hela tiden uppdatera inlägget så att det alltid är aktuellt.

Ställa om klockan till vintertid


Olja in gjutjärnsstekpanna

Olja in gjutjärnsstekpanna ska du göra som sista steg när du ska göra rent din gjutjärnsstekpanna. Du får absolut inte använda diskmedel för att göra rent din stekpanna om den är gjord av gjutjärn. Skölj istället av stekpannan när den fortfarande är varm. Du kommer då upptäcka den den blir betydligt lättare att få rent då. Sedan har du i flingsalt i stekpannan om det fortfarande är rester som måste bort. Använd den gula sidan på en köksvamp för att skrubba med saltet. Skölj sedan ur stekpannan igen med vatten. Låt stekpannan torka på plattan för att undvika rost i pannan. Avsluta sedan med att olja in gjutjärnsstekpanna.