Vilket är det bästa företagslånet 2020?

Vilket är det bästa företagslånet? Det har jag flera gånger undrar under mina år som egen företagare. Därför skapade jag en sajt för att själv hålla reda på det. Om du vill använda den får du gärna titta in Bästa Företagslån. Kommentera gärna vad du tycker jag borde göra för att sajten ska bli bättre.


Oslofjordtunneln längd är exakt 7306m

Det vill säga över 7km. Nästan en mil. Du åker under vattnet och det känns ibland som man åker rakt ner i djupet 90 grader. Men sanningen är att man åker 7% ner och är som djupast 134 meter under ytan. Vilket så klart är väldigt djupt och det känner man även i öronen. Tunneln har tidigare kostat pengar med en vägavgifter men är i skrivande stund gratis. Tunneln är ett bra alternativ för dig som inte vill åka igenom Oslo för att ta dig till Sverige från Norges kust. En rolig upplevelse för dig som vill prova något man sällan gör. Det vill säga åker bil långt under vattnet.

Tjäna pengar till klassen

Tjäna pengar till klassen är förmodligen något som de flesta försöker göra någon gång i livet för att man ska kunna åka på klassresa eller liknande. Jag själv sålde både polkagrisar och strumpor för att få åka på en klassresa till Gotland. Men tyvärr är det lätt att bli utnyttjad när det är barn som vill sälja saker för att tjäna pengar till sin klass. Därför skapade jag den här guiden för att jag vill försöka hjälpa till så inte fler blir lurade. För det finns alternativ där man inte blir lurad. Och det är sådana alternativ jag tänkte gå genom här. Viktigt att säga att det här är inget betalt samarbete eller liknande utan det här är BARA för att hjälpa. Om du tycker guiden är bra får du gärna länka till den här guiden så bloggen får besökare – lite som att säga tack för hjälpen. Så har vi skapat en underbar win-win situation som så ofta uppstår på Internet.


När blir det ljusare igen (vintersolståndet, sommarsolståndet)

När blir det ljusare igen? När man frågar den frågan brukar svaret ofta bli att det är runt midsommarafton som kvällarna blir allt mörkare och dom bara blir mörkare och mörkare fram till några dagar innan julafton – för att sen vända och blir ljusare igen. Vilket är rätt, men inte hela sanningen. Utan det är vintersolståndet och sommarsolståndet som styr det, vilket inte är ett exakt datum utan flyttas lite från år till år. Vintersolståndet inträffar runt den 21 december (några dagar innan julafton alltså) och varje skottår så flyttas tiden 18 timmar bakåt och varje normalår flyttas vintersolståndet sedan 6 timmar framåt. Vilket gör att den exakta tidpunkten flyttas fram och tillbaka och hamnar runt 21 december men därför även ibland den 20 december.

Efter vintersolståndet så blir det ljusare och ljusare och det fram till sommarsolståndet som sen inträffar runt 21 juni. Men det är samma sak där, det är inte ett exakt datum utan även sommarsolståndet flyttas fram och tillbaka på samma sätt och hamnar ibland även den 20 juni. Efter sommarsolståndet blir det alltså mörkare och mörkare igen. Sen har även vintertid och sommartid en del med det och göra eftersom det då bara över en natt blir stor skillnad på vilket tid på dygnet när solen går ner och upp. Så det är dessa 4 man ska hålla reda på om man vill veta när det blir ljusare igen. Man brukar säga att oktober till april är mörka månader.