Tomteluva, tomtedräkt, tomtemask, tomteskägg och tomtekläder

Tomteluva, tomtedräkt, tomtemask, tomteskägg och tomtekläder kan vara något som kan bara ”bra att ha” så här i juletider. Vilket det som bekant är just nu. Därför har vi satt ihop en topplista över butiker där du kan köpa allt detta.

Köpa Tomteluva, tomtedräkt, tomtemask, tomteskägg och tomtekläder online på nätet i år?

Därför tänkte jag försöka hjälp alla som är ute efter just tomteluva, tomtedräkt, tomtemask, tomteskägg och tomtekläder lite på traven och tipsa om några så att ni förhoppningsvis kan sluta leta, köpa tomteluva, tomtemask, tomteskägg och tomtekläder och sen sätta er och dricka glögg och äta lussebullar i stället. Vilket ju julen egentligen går ut på, att ha det så lugnt och skönt som möjligt. Du hittar mina tips nedan i följande ordning:

 • 1 – Tomteluva
 • 2 – Tomtedräkt
 • 2.2 – Tomtedräkt vuxen
 • 2.3 – Tomtedräkt barn
 • 3 – Tomtemask
 • 4 – Tomteskägg
 • 5 – Tomtekläder

Tomteluva

Tomteluva är väl det vanligaste till alla tomtekläder / tomtedräkter kanske. Det finns ju en hel del olika sorteras tomteluvor men jag tänkte tips om en snygg och enkel som bara kostar 49kr. Samt en tomteluva där det även ingår tomteskägg och som kostar 99kr. Bilder på dessa ser du även nedanför.

Tomteluva
Tomteluva - 49kr
Tomteluva och tomteskägg
Tomteluva och tomteskägg - 99kr

Tomtedräkt

I en tomtedräkt ingår ju även tomteluva, tomtemask (som är ett tomteskägg), tomteskägg och tomtekläder. Vilket ju gör en tomtedräkt väldigt prisvärd eftersom man får med allt man behöver. En hel tomtedräkt är väl kanske det bästa alternativet om man vill vara så verklighetstrogen som möjligt också. En tomtedräkt kan du köpa för 499kr och kom ihåg att du inte behöver någon tomteluva, tomtemask eller tomteskägg då. Vill du ha en riktigt billig tomtedräkt så finns även det och kostar då 199kr i stället. Bilder på dessa ser du nedan.

Tomtedräkt
Tomtedräkt - 499kr
Billig Tomtedräkt
Billig Tomtedräkt - 199kr

Tomtedräkt barn

Tomtedräkt barn finns det så klart också och dom är lite billigare och har inte något jobbigt tomteskägg utan innehåller tomteluva och tomtekläder. Det vill säga byxor, jacka, tomteluva. Tomtedräkt barn hittar du till exempel för för 129kr. För fler exempel se tabell längst upp i inlägget.

Tomtemask

Tomtemask är väl näst efter tomteluva kanske det absolut vanligaste till tomtekläder / tomtedräkt man köper (kanske jämt skägg med tomteskägg så att säga, hehe.. ;) ) när man ska vara tomte. Man vill ju täcka så mycket av ansiktet som det bara är möjligt så att man inte blir avslöjad att inte vara iväg och köpa tidningen som man sagt att man gör. Här har ni en tomtemask för bara 69kr som gör jobbet. Bild nedan.

Tomtemask
Tomtemask - 69kr

Tomteskägg

Tomteskägg är väl kanske precis lika vanligt som tomtemask av alla tomtekläder och tomtedräkter när man ska vara tomte. Men till tomteskägg behöver man oftast även en tomteluva. (se längst upp) Tomteskägg brukar även kallas för tomtemask. Tomteskägg kan du köpa här för 199kr eller här för 199kr och då får du även en tomteperuk i både alternativen. Dock EJ någon tomteluva! Så glöm ej köpa en tomteluva om du ej har någon redan alltså. Sen bilder nedan på båda.

Tomteskägg
Tomteskägg - 199kr
Billigt tomteskägg
Billigt tomteskägg - 199kr

Tomtekläder

Tomtekläder är ju egentligen samma sak som tomtedräkt. Men tomtekläder är väl kanske mer ett samlingsnamn för alla tomtekläder så som tomteluva, tomtemask, tomteskägg och så vidare. Medan tomtedräkt är en hel dräkt. Även om det förmodligen brukar ingår ungefär samma saker i både tomtekläder och tomtedräkt. Så är du ute efter tomtekläder så se alla kategorier, eller om du är ute efter en hel tomtedräkt, se tomtedräkt ovan.

..och god jul! Hoppas det går bra med tomtandet och att du hittar en tomtedräkt!

7 tankar på “Tomteluva, tomtedräkt, tomtemask, tomteskägg och tomtekläder”

 1. Verkligen stort tack för tipsen! Jag och min man sprang runt i hela Stockholm idag och letade tomtedräkt eller några tomtekläder överhuvudtaget men det var slut ÖVERALLT! Helt galet men så var det. Sen kom vi hem och hittade ditt inlägg och beställde en direkt på 10min, haha. Tänk om vi vetat det när vi lag ner x-antal timmar på att irra runt på stan helt i onödan. Man kanske ska ta och köpa alla julklappar online på nätet också, haha! Men du, stort tack! Hoppas det är okej att jag länkar till dig från min blogg?

 2. Stort tack för detta inlägg, satt och googlade efter ett realistiskt tomteskägg när jag hittade hit. Nu har jag hittat det och fort också tack vare dig :)

 3. Hej,

  Bor i Kanada och behöver en mask till jul. Finns inte att köpa här. Kan du skicka

  Tack för svar. Väldigt, väldigt viktigt !!!!!!

  Monica

 4. Hej undrar om du kan skicka mig Tomteskägg och hår som finns på bilden för 199kr
  skicka svar omgående om hur jag betalar och så,skicka gärna mobilnr,tack på förhand

Lämna en kommentar