Sportlov datum och veckor i Sverige

Sportlov, när är det? Här nedan hittar du vilken vecka och datum du har i just din kommun med reservation för att visa ändrar det då vissa har flexibla sportlov där eleverna själva får välja vecka. Dessutom är många kommuner dåliga på att uppdatera datumen så ibland är det tyvärr så att det är datum från 2012.

Sportlov vecka 7 har följande kommuner och orter:

 • Göteborg
 • Kungsbacka
 • Sjuhärad
 • Skaraborg
 • Jönköpings län
 • Ydre

Sportlov vecka 8 har följande kommuner och orter:

Uppsala län
Skåne län (alltså bland annat Malmö)
Södermanlands län
Hallands län (utom Kungsbacka som har vecka 7)
Blekinge län
Kalmar län
Kronobergs län
Fyrbodal
Östergötlands län (utom Ytre som har vecka 7)
Örebro län

Sportlov vecka 9 har följande kommuner och orter:

Stockholms län (Sportlov i Stockholm)
Dalarnas län
Västmanlands län
Värmlands län
Gästrikland
Gnesta
Gotland
Södra Hälsingland
Älvkarleby

OBS! Inlägget är under uppdatering!

Sportlov i Stockholm 2015 är vecka 9. Precis som Dalarnas län, Västmanlands län, Värmlands län, Gästrikland, Gnesta, Gotland, Södra Hälsingland, Älvkarleby.

Dock kan det finnas undantag hos vissa skolor så för att vara helt säker bör du fråga din skola. Vecka 9 2012 är mellan 27 februari och 4 mars om jag inte räknat helt fel. Vill du se när andra län och orter har sportlov kan du titta under sportlov där du kan hitta samtliga län och orter i Sverige. Där kan du även läsa mer om vad sportlov är för något. Vill du se när andra skollov är så kan du titta under till exempel sommarlov och påsklov.

Sportlov vecka 10 har följande kommuner och orter:

Idre
Jämtlands län
Norrbotten
Norra Hälsingland
Västerbotten
Västernorrlands län

Sportlov vecka 11 har följande kommuner och orter:

Jokkmokk

Sportlov är ett skollov som man har i Sverige och som oftast är en vecka långt. Från Fredag kväll till måndag morgon. Sportlovet är olika datum och veckor beroende på vart i landet man bor och börjar vecka 7 i februari och slutar vecka 12 i mars. Det är kommunerna som sätter datum för sportlov och i vissa kommuner får eleverna själva välja vecka mellan vecka 7 och 11 medan visa kommuner har bestämda veckor och datum. Sportlovet i Sverige hete från börjar kokslov på grund av att lovet kom till för att spara på uppvärmningen av skolorna och lät därför eleverna vara lediga en vecka när det ofta är som kallas. Ordet koks kommer från att man ofta använde just det som bränsle till uppvärmningen av skolorna. Sportlovet kallad ofta även för februarilov (för dom som har det i februari), skidlov, vinterlov eller i vissa fall även vinterferier. Många väljer att resa på sportlovet och då framför allt är det skidresor det handlar om då men även sista minuten resor till solen brukar gå varmt.

Sportlov i Göteborg 2015

Sportlov i Göteborg 2013 är vecka 7. Första veckan av alla alltså. Från kvällen på fredagen 10 februari till söndag 19 februari. Om jag inte räknat fel så checka din kalender för att vara på den säkra sidan. Det kan ju även finnas skolor i Göteborg som kan ha valt någon annan vecka än vecka 7.

Sportlov i Stockholm

Sportlov i Stockholm 2013 är vecka 9. Det vill säga från kvällen på fredagen till och med söndagen. Om jag inte räknat helt fel. Dock finns det skolor i Stockholm som kan ha valt någon annan vecka så vill du veta helt säkert så fråga din lärare.

Är det något som inte stämmer? Kommentera det nedan så rättar jag det så snabbt jag bara kan.

15 tankar på “Sportlov datum och veckor i Sverige”

 1. I rubriken talas om 2012, men när man berättar om vilka veckor, står det 2011. Exvis Sportlov vecka 7 2011 har följande kommuner….
  Varför inte aktuella uppgifter?

  • Tack för din kommentar Anders! Det hade blivit fel vid en uppdatering men nu är det åtgärdat. Veckorna var dock rätt hela tiden. Mvh Patrik

  • Förstår inte riktigt vad du menar Alexandra? Är det exakt datum du vill veta? Får bli i nästa uppdatering. =) Så länge så är det rätt enkelt att titta upp det i en kalender när man vet vilken vecka man ska titta efter. ;)

  • nej det har han inte,jag bor där du får bara kolla vart du tillhör tex, skaraborg som är Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Habo, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Mullsjö, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm, Töreboda, Vara. eller de va dom som stod på wikipedia. sen finns de andra delar av västra götaland som inte hor till skaraborg

   • Västra Götalands bildades som ett storlän av Älvsborgs län, Göteborgs och Bohus län och större delen av Skaraborgs län

 2. Men du Patrik, under rubriken ”Sportlov i Göteborg 2012” så står det ju – citat ”Sportlov i Stockholm 2012 är vecka 7.” – slut citat.

  Borde inte sidan ha korrekturlästs lite bättre innan publicering? :-)

  Mvh Ronny

 3. Ååå vad jag inte längtar tills vecka 9. Massa aspackade studenter på vemdalsskalet. Skjut mej raauuukt i pannabennet.

  Finns det någon som har sportlov v.6 ?

 4. Det är bra om man kan skilja på var och vart, annar blir det alltid fel. Det är nu så mycket som förstör svenska språket.

Kommentarer är stängda.