Hur mycket tjänar man på YouTube?

Hur mycket tjänar man på YouTube? Det är något väldigt många undrar idag. Speciellt eftersom unga inte längre säger polis, brandman och astronaut när man frågar vad dom ska bli när dom blir stora. Utan istället vill man bli influenser och Youtuber. Därför undrar väldigt många hur mycket pengar man kan tjäna på sin Youtube-kanal. Problemet är att man inte kan säga någon exakt siffra när man svarar på den frågan. Det kan nämligen skilja väldigt mycket. Det beror bland annat på hur mycket annonser som visas och hur mycket tittarna väljer att titta på reklamen och inte klickar bort den. Och nu pratar vi alltså bara från annonserna som YouTube själv visar. Har du betalt samarbete med någon utöver det så blir det så klart mer pengar och det är ännu svårare att ge ett rakt svar på. En som har 50 miljoner prenumeranter får så klart betydligt mycket mer betalt än en som har 5000 prenumeranter. Men det korta svaret som träffar hyfsat rätt är att man kan få någonstans i mellan 10-100kr per 1000 visningar. Har du 100.000 visningar så kanske det i snitt hamnar på mellan 1000kr-10.000kr i annonsintäkter.

Hur mycket tjänar man på 1 miljon visningar på youtube

Så hur mycket tjänar man på 1 miljon visningar på youtube med samma sätt att räkna för att ta ett exempel? Då skulle man alltså få någonstans mellan 10.000kr och 100.000kr. Som du märker så krävs det alltså väldigt många som tittar för att du ska kunna leva på dina intäkter och betrakta det som ett heltidsjobb.

Vad tjänar man på youtube

Man tjänar alltså på YouTube-annonser och betalalda samarbeten. Du kan ju även ha egna tjänster och företag som du tjänar pengar på genom din YouTube-kanal. Kanske tvättar du bilar och säljer tvättsvampar?

Vad tjänar en youtuber i månaden

Det är ännu svårare att svara på det. Hur många prenumeranter har Youtubern? Hur många visningar? Hur många samarbeten utöver YouTube-annonserna? Men har en YouTuber ca 1 miljon visningar i månaden så borde intäkerna ligga på någonstans mellan 10.000kr och 100.000kr. Sedan ska det betalas skatt på detta. Så lönen borde hamna på någonstans mellan 5000kr och 50.000kr i månaden. Men kom ihåg att det här verkligen är gissningar och det går inte säga exakt. Men jag är ganska säker på att snitten bör ligga där någonstans.

När börjar man tjäna pengar på youtube

Det har ändrats och kan göra det igen men i skrivande stund ska du ha minst 1000 prenumeranter och dina filmer ska nå upp till ett x-antal timmar i visningar för att du ska få pengar för det.