Vinterdäck regler

Billiga vinterdäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »
4. Nordendäck Mer info och eventuella erbjudanden »

Vinterdäck regler finns det några att hålla reda på. Det är lag på att du mellan 1 december och 31 mars ska ha vinterdäck OM vinterväglag råder. Men det är tillåtet att ha vinterdäck (det vill säga dubbdäck i det här fallet) på mellan 1 oktober och 15 april oavsätt om vinterväglag råder eller inte. Sen är det givetvis även tillåtet att ha vinterdäck (dubbdäck) när vinterväglag råder eller förväntas råda oavsett datum. Dock vet jag ej vad och vilka som avgör det och skulle inte chansa allt för mycket där inte. Har du dubbfria vinterdäck så får man åka med dom året runt även om det inte är något man bör göra eftersom dom ej fungerar lika bra som sommardäck på sommaren.

Vinterdäck regler – har du dubbdäck, ha BARA dubbdäck

Om du har dubbdäck måste samtliga däck på din bil ha dubbdäck enligt lag. Du får således inte bland olika typer av däck. Dubbdäck i fram och dubbfria i bak är alltså ej tillåtet.

Vinterdäck regler – friktionsdäck och dubbfria däck

Vinterdäck utan dubb, så kallade friktionsdäck och dubbfria däck kan man ha året runt. Men däcken är dock gjorde för vinterväglag och är långt ifrån optimala på vid sommarväglag och bör därför bara användas som vanliga dubbade vinterdäck. Det vill säga inom datumen ovan.

1 tanke på “Vinterdäck regler”

Lämna en kommentar