Våffeldagen 2015 datum

Våffeldagen 2015 datum inom kort när jag uppd inlägget inför 2015.

Våffeldagen 2014 är den 25 mars – vilket den faktiskt är varje år. Det vill säga exakt samma datum. Många högtider (även om våffeldagen inte är en högtid, för alla, hehe) är det och ändå glömmer man ofta bort VILKET datum det är. Annat exempel på det är ju Alla hjärtans dag som ALLTID är 14 februari.

Hur som helst är Våffeldagen ursprungligen (alltså inte alltid längre) samma dag som Jungfru Marie Bebådelsedag – det vill säga Vårfrudagen. Vårfrudagen firas 9 månader före jul och Jesus nedkomst. Dock är Jungfru Marie Bebådelsedag nu mera på den närmaste söndagen kring 25 mars. Som nu mera alltså är runt 22-28 mars beroende på år. Det sägs att våffeldagen ha kommit från ett hörfel då många trodde det hete våffeldagen. Hur det gick till är för mig ganska märkligt eftersom det låter så olika men så sägs det i alla fall vara.

Våffeldagen 2014 datum

Våffeldagen 2014 datum för dig om inte orkar läsa allt annat så är det alltså 25 mars 2013 du kan äta extra mycket våfflor.

3 tankar på “Våffeldagen 2015 datum”

    • Hej Kimwim!

      Tack för din kommentar!

      Tyvärr hade det kommit in ett litet fakta fel – vilket jag ber om ursäkt för. Våffeldagen är jämt 25 mars efter att den slagit sig fri från Vårfrudagen som ursprungligen även var Våffeldagen. Vårfrudagen är däremot ALLTID på en söndag.

Lämna en kommentar