Sommartid 2015

Sommartid 2015! Då har vi tagit oss igenom den mörka delen av halvåret som vi har medan vintertid råder i Sverige. Men är det alltså äntligen dags att ställa fram klockan till sommartid igen.

När ska man ställa fram klockan 2015

2:00 på natten ska man ställa fram klockan så att klockan istället blir 3:00 alltså. Det gör att vi ”förlorar” en timme den natten men vad gör det när vi går mot ljusare tider? För det gör ju att vi får se solen en timme längre varje dag fram till midsommar då det tyvärr blir mörkare igen. Det vill säga någon vecka in på skolornas sommarlov ungefär. Men vi behöver inte ställa tillbaka klockan till vintertid igen förens okt. Det vill säga den sista söndagen i oktober 2015 som vanligt.

Sommartid 2014 datum

Sommartid 2014 datum var den 30 mars.

4 tankar på “Sommartid 2015”

  • Kan bara hålla med! Varför ska vi hålla på att skruva fram och tillbaka klockan? Gör så det blir så ljust som möjligt på kvällen så håller vi tiden så.

 1. Tyvärr! På måndag 31 mars är det för sent:
  Sommartid 2014 börjar på söndag 30 mars kl 02 på natten (dvs mellan lör och sön), då klockan ställs fram en timme.
  Även vintertiden missar du: den börjar söndag 26 oktober, också på natten; kl 03 ställs klockan bakåt 1 timme.
  Dessa fakta är lätta att kolla (vilket väl är utgivarens ansvar)!
  Den nya tidsinställningen gäller alltid från och med ”småtimmarna” på söndagen, inte natten efter söndag (vilket ju är måndag). Detta för att man kan ta det lugnt hela söndagen och vänja sig. Vore ju trist att upptäcka felet på måndag morgon när man ska till jobbet…

  • Samma svar som i det andra inlägget du kommenterade:

   Tack för din kommentar! Inlägget uppdateras automatiskt från år till år och du har förmodligen en gammal catch av det gamla inlägget kvar. Uppdatera sidan så ser du förmodligen uppdateringarna.

Lämna en kommentar