Kladdkaka recept

Kladdkaka recept kan du se lite olika ut beroende på vem man frågar, och hur man vill ha den. Vissa vill till exempel ha den väldigt kladdig medan vissa vill ha den lite hårdare. Hur som helst så är kladdkaka ofta god hur man än väljer att göra den. Här nedan har du min variant som jag tycker fungerar bra och där den blir precis som jag vill ha den. Det vill säga extra kladdig och som smakar väldigt mycket chocklad. Mitt recept nedan är för ca 4 personer.

Till mitt kladdkaka recept behöver du följande ingredienser

– 25 gram blockchoklad (chocklad är ett måste om du frågar mig)
– 0,5 dl kakao (ja så mycket)
– 1,5 dl vetemjöl
– 1 krm salt
– 1,5 tsk vaniljsocker
– 2,5 dl strösocker
– 2 ägg
– 100+20 gram smör

Så här gör du min kladdiga kladdkaka med blockchoklad

För att det ska gå så snabbt som möjligt så börjar du så klar med att sätta på ugnen. (175 grader) Blanda sen ägg och socker och rör om. Vispa INTE om du vill ha den kladdig. Ha sen ner kakaon, vaniljsockret, vetemjölet och saltet och så rör du om igen. Sen smälter du smöret (100g) och så rör du ner det också. Smörj och bröa en form och häll ner smeten. Grädda den sen i ca 25min. Inte en minut över om du frågar mig. Då risken stor att den bli torr och tråkig. Den är perfekt om den är lös i mitten men med fasta kanter. Sen under tiden den svalnar så smälter du chockladen med 20g smör som du sedan har över kladdkakan när den svalnat. Låt den svalna igen och sen är det bara börja äta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *