Kategoriarkiv: Vinterdäck

Vinterdäck kan du läsa om här.

Vinterdäck på avbetalning

Att ta sina vinterdäck på avbetalning erbjuder ganska många däckhandlare idag, dock är det långt ifrån alla som gör det. Därför har jag satt ihop en liten lista på däckhandlare som säljer billiga vinterdäck online och som jag vet erbjuder vinterdäck på avbetalning.

Vinterdäck på avbetalning hos Svenska Gummihuset

Svenska Gummihuset erbjuder avbetalning på dina vinterdäck på 3, 6, 12 eller 24 månader räntefritt men med en uppläggningsavgift samt en aviavgift på 29kr gånger antal månader du väljer att ta din avbetalning på. På 3 månader är uppläggningsavgiften 95kr, 6 månader 195kr, 12 månader 295kr och 24 månader 345kr. Det finns även möjlighet att ta sina vinterdäck på avbetalning 36 månader hos dom men då måste du betala ränta. Dom erbjuder även en deal där man kan skjuta upp betalningen till sista januari räntefritt.

Vinterdäck på avbetalning hos BytHjul

Hos Byt Hjul
kan du köpa vinterdäck på avbetalning helt räntefritt och väljer då mellan 3, 6, eller 12 månader.
Det du betalar ut över delbetaningarna på dina vinterdäck är en uppläggningsavgift (oklart på hur mycket det ligger på dock men jag antar att den blir högre hur längre man tar avbetalningen på) och sen aviavgift på 29kr/mån. Sen kan du även välja att ta din avbetalning på 24 eller 36 månader men då får du betala ränta.

För exakta villkor se deras hemsidor då jag inte hänger med när dom uppdateras ibland. Upptäcker du något fel får du gärna maila mig eller skriva en kommentar så ändrar jag det så fort jag kan.

Vinterdäck på avbetalning räntefritt

En lite sammanfattning då, du kan alltså ta dina vinterdäck på avbetalning räntefritt upp till 24 månader. Det du betalar utöver din avbetalning är en aviavgift/mån samt en uppläggningsavgift.

En uppdatering av erbjudanden och eventuella rabattkoder kommer inom kort! Så länge är det bara klicka på länkarna i tabellerna.

Vinterdäck avbetalning

Sommardäck 2015

Sommardäck 2015 hittar du här.

SOMMARDÄCK – TOPPLISTA 2015

Billiga sommardäck online topplista:
1. Svenska Gummihuset Mer info »
2. Däck online Mer info »
3. Byt Hjul Mer info »

Sommardäck 2015 perioden är nu inne! Det finns fortfarande ställen i Sverige som är snö eller istäkta men på som flesta ställen kan man byta till nu eller snart. Läs gärna mina guider om däck i menyn. Där hittar du länkar till billiga sommardäck och mycket mer.

Vinterdäck regler

Billiga vinterdäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »
4. Nordendäck Mer info och eventuella erbjudanden »

Vinterdäck regler finns det några att hålla reda på. Det är lag på att du mellan 1 december och 31 mars ska ha vinterdäck OM vinterväglag råder. Men det är tillåtet att ha vinterdäck (det vill säga dubbdäck i det här fallet) på mellan 1 oktober och 15 april oavsätt om vinterväglag råder eller inte. Sen är det givetvis även tillåtet att ha vinterdäck (dubbdäck) när vinterväglag råder eller förväntas råda oavsett datum. Dock vet jag ej vad och vilka som avgör det och skulle inte chansa allt för mycket där inte. Har du dubbfria vinterdäck så får man åka med dom året runt även om det inte är något man bör göra eftersom dom ej fungerar lika bra som sommardäck på sommaren.

Vinterdäck regler – har du dubbdäck, ha BARA dubbdäck

Om du har dubbdäck måste samtliga däck på din bil ha dubbdäck enligt lag. Du får således inte bland olika typer av däck. Dubbdäck i fram och dubbfria i bak är alltså ej tillåtet.

Vinterdäck regler – friktionsdäck och dubbfria däck

Vinterdäck utan dubb, så kallade friktionsdäck och dubbfria däck kan man ha året runt. Men däcken är dock gjorde för vinterväglag och är långt ifrån optimala på vid sommarväglag och bör därför bara användas som vanliga dubbade vinterdäck. Det vill säga inom datumen ovan.

Billiga vinterdäck online

Billiga vinterdäck online? Här har vi skapat en topplista över däckbutiker online på nätet som genereras efter hur populära dem är hos våra besökare. På så sätt hoppas vi få fram den bästa butiker för inköp av vinterdäck.

BILLIGA VINTERDÄCK TOPPLISTA

Billiga vinterdäck online – Topplista 2014:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »

 

Billiga vinterdäck

Billiga vinterdäck online på nätet finns det en hel del. Sen kan du få dom körda hem till dörren eller så till den däckfirma du väljer. Ofta är det så att dom flesta kommer på att dom måste köpa nya vinterdäck först när det är dags och byta till vinterdäck. Eftersom det inte är så många som tittar konditionen på sina vinterdäck förens det är dags att byta helt enkelt. Det gör ofta att det är fullt hos däckhandlarna i några veckor om året bara och sen går både pris och kötid ner. Dock brukar däckhandlare online på nätet passa på att vinna till sig nya kunder med att köra kampanjer precis innan det är dags att börja byta till vinterdäck samt några veckor efter man måste ha bytt. Så hur hittar man billiga vinterdäck då? Jo, precis som med sommardäck så är det så klart genom att köpa vinterdäck online.

Vinterdäck priser

Ofta till kraftigt reducerade priser och med leverans direkt till dörren eller till närmaste verkstad som har avtal med den däckhandlare online att byta deras kunders däck.

Var kan man köpa billiga vinterdäck online då?

I tabellen längst upp hittar du däckbutiker som finns online och som säljer billiga vinterdäck online på nätet. Där får du en bra överblick över utbudet också och kan i lugn och rå välja hemma istället för att bara ha någon minut på dig hos däckhandlaren.

Vinterdäck avbetalning

Vinterdäck på avbetalning, är det möjligt? Eftersom vintern ofta är dyrare för dom allra flesta då man bland annat behöver mer kläder och sen även har dyra högtider så som jul och nyår. Kanske märker man sen att sina gamla vinterdäck inte klarar en vinter till först när man står där och ska sätta på dom.

Därför kanske vinterdäcken kommer som en oplanerat utgift och då kan det ju vara bra om det finns möjlighet att köpa vinterdäck på avbetalning. venska Gummihuset vet jag erbjuder avbetalning på vinterdäck bland annat. Det står t o m räntefritt till och med januari, dvs köp nu, betala i januari. Men klicka på länken i tabellen längst upp så kommer du rätt in och ser aktuella erbjudanden och eventuella rabattkoder. Byt Hjul har även dom räntefritt 3, 6 eller 12 månader där man bara betalar en aviavgift på 29kr * antal avier och sen en uppläggningsavgift. Läser mer om det i länkarna också för dags aktuella erbjudanden och rabatter.

Vinterdäck regler

Vinterdäck regler är ganska enkla men ändå har man en tendens att ändå alltid lyckas glömma dom på något sätt. Vinterdäck regler har man såklart för att det ska vara säkrare ute på vägarna helt enkelt, men dubbdäck regler har man också för att skona våra vägar. Man måste ha vinterdäck, oavsett om det är dubbdäck eller dubbfria vinterdäck / friktionsdäck, mellan 1 december – 31 mars om vinterväglag råder där du framför din bil. Men du får ha vinterdäck (och då menas alltså dubbdäck här då dubbfri vinterdäck / friktionsdäck får användas året runt även om det ej är att rekommendera) redan från 1 oktober och till och med 15 april. Ganska enkelt va?

Byta till vinterdäck

Byta till vinterdäck är det bra om man gör i god tid innan halka och snö kommer. Dessutom är det ofta billigare och mindre kö till däckfirmor och däckverkstäder om man är ute i god tid. För vinterdäck regler se precis här ovan för mer info.

Vinterdäck rea 2013

Vinterdäck rea kan däckhandlarna få för sig att ha lite då och då. Men runt dom datum där folk verkligen måste köpa däck kan man tänka sig att dom inte direkt har någon vinterdäck rea. Dock har dom ofta ganska bra erbjudanden för att locka till sig nya kunder. Men rea vet jag inte om det direkt kan kallas. Rea har dom mer precis efter man måste ha bytt till däck och dom ser hur mycket däck det gick åt helt enkelt.

Billiga sommardäck online

Billiga sommardäck online har vi även skrivit ett inlägg om. Inlägget heter Biliga sommardäck online. Det som skiljer sig där är bland annat datum, lagar och regler. Sen länkar vi även in direkt till avdelningarna för sommardäck istället för vinterdäck. För att på så sätt hitta det man söker snabbare.

Läs mer om vinterdäck här

Billiga vinterdäck

Billiga vinterdäck online på nätet finns det en hel del. Det kan dock vara svårt att få en bra överblick över utbudet av däckhandlare online på nätet så här tänkte jag lista några stycken som är stora och kända och som har fått bra betyg på olika hemsidor där man kan ge betyg till företag.

Billiga vinterdäck topp 2014

Billiga vinterdäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »

Köpa billiga vinterdäck online på nätet

Köpa billiga vinterdäck online på nätet är något som blivit vanligare och vanliga på senare år i takt med att däckhandlarna som finns online på nätet blivit större och större och bättre och bättre för varje år. Nu kan du direkt via deras hemsidor ofta boka både däckbyte och däckförvaring direkt när du ska köpa nya vinterdäck från dom. Det är så klart otroligt smidigt och kunna göra allt det direkt från datorn eller mobilen hemma i soffan istället för att stå och köa hos den lokala däckhandlare. Som dom store däckfirmorna online förmodligen ändå samarbetar med.

Jag har satt ihop några guider för däck och fälgar och du hittar till exempel billiga vinterdäck online som helt enkelt är en guide på hur du kan hitta billiga däck online på nätet. Där hittat du även regler / lagar för när du ska byta till vinterdäck och annat du måste följa. Mönsterdjup och så vidare.

Vinterdäck på avbetalning

Vinterdäck på avbetalning är också något du kan hitta i min däckguide. Alltså hur du kan gå tillväga om du vill delbetala dina däck. Ofta är det räntefritt en viss period. Men tänk på att en fakturaavgift och uppläggningsavgift ofta tillkommer.

Sommardäck datum 2014

Sommardäck datum 2014 att hålla reda på är att man får ha dubbdäck till och med 15 april men att man redan efter 31 mars FÅR byta till sommardäck om man vill. Det är alltså dubbdäck det gäller och inte bara vinterdäck generellt eftersom man med dubbfri får köra som sommardäck även om det ej är att rekommendera.

Vinterdäck

Vinterdäck är dom däck som man ska ha i mellan 1 december – 31 mars enligt lag. Dock finns det olika typer av vinterdäck. Dubbdäck och så kallade friktionsdäck. Friktionsdäck får du egentligen ha året runt enligt lagen men det är inte att föredra då det är en annan typ av gummiblandning som inte gör sig så bra mot sommarväglag. Dubbdäck får du inte köra med mer än mellan 1 oktober – 15 april enligt lag, om inte vinterväglag råder vilket det inte brukar göra mellan 16 april och 30 november.

Billiga vinterdäck online

Billiga vinterdäck online finns det ganska mycket av nu för tiden, och då syftar jag på däckhandlare med nya billiga däck online och inte begagnade däck. Ofta är priserna online ganska mycket billigare så det är helt klart värt att jämföra priserna. Många av dom har så man får välja om man vill att dom körs fram direkt fram till dörren eller om man vill ha dom hos en verkstad i närheten så kan man boka tid där direkt via hemsidan för byta av däcken också på en gång. Väldigt smidigt alltså. Du kan hitta mer information om det Billiga vinterdäck online där jag skrivit lite mer om det.

Vinterdäck regler

Vinterdäck regler har jag redan dragit lite längst upp men det är alltså 1 december – 31 mars du måste ha vinterdäck enligt lag och sen mellan 1 oktober – 15 april som du får ha det trots att det ej är vinterväglag. Eller mellan 1 oktober – 30 november och 1 april – 15 april blir det ju men det kan ni säkert räkna ut själva. Läs mer under Vinterdäck regler där jag skriver lite mer om det.

Vinterdäck på avbetalning

Vinterdäck på avbetalning är möjligt hos flera däckhandlare online. Många av dom har det dessutom räntefritt där man bara betalar en uppläggningsavgift och sen en aviavgift. Läs mer under Vinterdäck på avbetalning där jag listar några av dom som erbjuder avbetalning på vinterdäck.

Dubbdäck

Dubbdäck är alltså det vinterdäck som har dubbar helt enkelt. Det är egentligen det vinterdäck som har regler man måste följa. Det eftersom dubbfria vinterdäck, så kallade friktionsdäck ej är olagligt att framföra på vägen även på sommaren. Vill du läsa mer om dubbdäck hittar du det under Dubbdäck där jag skriver lite mer.

Var dock noga med att försäkra dig om att lagar och regler ovan inte är uppdaterade sen detta inlägg skrevs då lagarna ibland ändras och då kanske jag inte hinner uppdatera. Dock händer det ju inte allt för ofta.

Länkar om Vinterdäck och sommardäck

Billiga sommardäck online

Billiga sommardäck online? Här nedan har vi satt ihop en topplista över däckbutiker online på nätet. Topplistan uppdateras efter hur populära butikerna här hos besökarna.

Topplista billiga sommardäck online 2014

  1. Byt Hjul » Billiga sommardäck
  2. Svenska Gummihuset » Billiga sommardäck
  3. Däck online » Billiga sommardäck

Billiga sommardäck online hos Byt Hjul

Billiga sommardäck online Byt HjulByt Hjul är en däckbutik där du kan köpa sommardäck, vinterdäck, kompletta hjul och fälgar. Just nu är det fri frakt på samtliga kompletta hjul i skrivande stund.

Sommaren är igång på riktigt och många börjar se över sina däck inför semester och upptäcker först då att de är utslitna och sjunger på sista värsen. Detta eftersom inte så många tittar konditionen på sina däck förens det är dags att byta eller åka på en längre resa så säljs det även mest sommardäck i april och i starten på sommaren. Så hur hittar man billiga sommardäck då? Jo, genom att köpa sommardäck online på nätet. Och det är precis det som vi hoppas kunna guida dig igen i det här inlägget. Du kan även klicka dig vidare till andra inlägg om du vill fördjupa dig i något.

Beställa billiga sommardäck online på nätet

Ofta är priset väldigt mycket lägre och du får dom ofta levererade direkt till dörren, eller levererande till närmaste däckverkstad som ebutiken samarbetar med. (se länkar)

Däck till dörren

Får du hem däcken till dörren är det bara lägga in dom i bilen och köra till en däckverkstad och be dom lägga om däcken på sina gamla fälgar. Levereras dom till närmaste däckverkstad som ebutiken samarbetar med så åker du bara ditt och får dom byta på plats, oavsett om du väljer att byta däck på dina befintliga fälgar eller om du köpt nya fälgar samtidigt.

Var kan man köpa billiga sommardäck online på nätet då?

Här ovan i tabllen kan du läsa mer om och jämföra några populära ställen man kan köpa billiga sommardäck online på nätet.

Sommadäck regler

Det finns några sommardäck regler man måste känna till och det är att mönsterdjupet minst måste vara 1,6mm men man bör byta sommardäck betydligt tidigare än så för att även ha bra friktion vid fuktig vägbana. Sen finns det ju även datum för sommardäck man måste hålla reda på och det är att från och med 1 april så får man byta till sommardäck. Sen så måste man byta innan 16 april. Efter 15 april är det sen förbjudet att ha dubbdäck om det inte är vinterväglag som motiverad det. Dock är inte odubbade vinterdäck att föredra då dom innehåller en annan gummi blandning som gör att dom inte är optimala vid sommarväglag.

Mönsterdjup

Mönsterdjupet måste minst vara 1,6mm från botten till kant. Dock bör man byta däck långt innan det såklart.

Sommarrea på däck 2013

Just nu pågår det sommarrea på däck hos många däckhandlare. Klicka på länkarna i tabellen för att komma direkt in till butikens eventuella däckrea. Vi listar hela tiden erbjudanden under erbjudanden.

Sommardäck regler

Billiga sommardäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »

Sommardäck regler man måste känna till är att man från och med 1 april varje år får man byta från vinterdäck (dubbdäck) till sommardäck, om väglaget tillåter det.

Mellan 1 oktober och 15 april får man använda vinterdäck. Sen får man självklart använda vinterdäck under annan tid också, dock enbart om det är eller befaras bli vinterväglag när man har dom på. Mellan 1 december och 31 mars är det krav att ha vinterdäck, om vinterväglag råder. Dubbfria däck kan användas året runt.

Köpa billiga sommardäck online på nätet

  • Däck online
  • Byt Hjul
  • Svenska Gummihuset

Regler för mönsterdjup på sommardäck

Sommardäck måste minst ha ett mönsterdjupet på 1,6 mm men i och med att friktionen vid fuktig och blöt vägbana inte är den bästa när man har så lite mönsterdjup kvar så bör man byta däck innan mönsterdjupet blivit så dåligt. Ofta tittar folk inte till sina däck förens det är dags att byta och märker inte förens då att dom är slitna. Däck är en ganska stor utgift men ack så viktig för att bilen ska vara säker. Du kan läsa om hur man kan köpa billiga sommardäck online här där jag skrivit om några kända e-butiker.

Sommardäck datum

Billiga sommardäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »
4. Nordendäck Mer info och eventuella erbjudanden »

Sommardäck datum att hålla reda på är följande i skrivande stund.

Mellan 1 oktober och 15 april får man ha vinterdäck (dubbdäck alltså, samma regler gäller alltså inte dubbfria vinterdäck). Dock får man även ha vinterdäck under annan tid, om det är eller befaras bli vinterväglag. Det är krav på att ha vinterdäck mellan 1 december och 31 mars, om vinterväglag råder.

Med vinterdäck menas i det här fallet dubbdäck då det är tillåtet att använda dubbfria vinterdäck året runt, även om det inte är att rekommendera.

Köpa billiga sommardäck online på nätet

  • Däck online
  • Byt Hjul
  • Svenska Gummihuset