Kategoriarkiv: Sverige

Kallaste månaden på året i Sverige

Kallaste månaden på året i Sverige är enligt statistiken februari månad.

Även om det skiljer väldigt mycket mellan Haparanda i norr till Ystad i söder så är det kallaste månaden på året i hela Sverige. Dock är inte medeltemperaturen speciellt kall utan den ligger på ca 0 grader i Ystad och minus 14 uppe i norr. Men det är alltså i februari temperaturen blir betydligt kallare än så. Absolut kallaste veckan på året är enligt statistik vecka 7 i februari. Men för den som inte gillar kyla så kan man i alla fall glädjas med att det i februari märks extra mycket att vi går mot ljusare tider och att solen kryper högre upp på himlen för varje dag som går och stannar där längre och längre för varje dag som går. Februari är ju dessutom månaden där dom har sportlov och kan njuta av att solen stannar uppe lite längre på himlen. Sen är det bara en månad kvar till vi slår om till sommartid och där vi bara över en natt får en timme extra sol på himlen. Så håll ut i kylan, vi går mot både ljusare och varmare tider!

Klockan just nu med fröken ur online på nätet

Fröken ur har sedan 1934 hjälpt alla som vill veta vad klockan är just nu i Sverige. Detta har man fått veta genom att ringa till fröken ur på telefonnummer 90510, vilket kostar ca 1kr-2kr beroende från vilken operatör man ringer ifrån. Då får man veta vad klockan är just nu i runt 1-2min innan man får betalar för ytterligare 1-2min, också det beroende på från vilken operatör man ringer ifrån.

Fröken ur rösten

Rösten som läser upp tiden är sedan år 2000 Johanna Hermann Lundberg. Fröken ur är kopplad till ett atomur som finns på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Detta för att klockan alltid ska läsas upp så exakt som möjligt. Någon riktig fröken ur online på nätet finns det inte idag.

När används fröken ur för att få reda på klockan just nu

Fröken ur används framför allt när man ska till och ställa fram klockan till sommartid eller ställa tillbaka klockan till vintertid. Det är då fröken ur brukar gå som varmast eftersom man vill ha så exakt tid som möjligt helt enkelt.

Alla hjärtans dag datum 2015

Allt hjärtans dag datum 2015 är den 14 februari.

Presenttips: Utbud:
1. Tidningskungen Tidningsprenumeration Mer info »
2. Flowerhouse Skicka blommor Mer info »
3. Greatdays Ge bort en upplevelse Mer info »

Datum för alla hjärtans dag 2014 är den 14 februari. Faktum är att alla hjärtans dag är exakt samma datum varje år, det vill säga 14 februari. Alla hjärtans dag har sitt ursprung från medeltiden i Frankrike och England men i Sverige drog inte firandet igång förens på sent som på 1960-talet, och kom då, som vanligt, från Amerika. Dock drog inte firandet igång på allvar här i Sverige förrens på 1990-talet och idag uppmärksammar nästan alla skolor alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag present tips till honom och henne

Alla hjärtans dag present tips, både till honom och henne. Ett bra tips är att lägga upp presenterna i två steg, en överraskningspresent, som du kan skicka till honom eller henne. Även om du bor med din partner. Så kan du skicka något med bud hem till bostaden eller arbetsplats. Sen tar du en mer privat alla hjärtans dag present senare på kvällen. Där är så klart underkläder och smycket till både honom och henne en välbeprövad kärlekspresent.

Varor du kan skicka med bud är till exempel blommor och upplevelser.

Datum

Det är alltså ALLTID samma datum. Men olika dagar. 14 februari 2014 precis som alla andra år.

När blev Stockholm Sveriges huvudstad

När blev Stockholm Sveriges huvudstad beror lite på vem man frågar men Stockholm fick stadsprivilegier 1 maj 1436 så det är oftast det året som anser vare det året som Stockholm Sveriges huvudstad. Dock anses det blivit officiell huvudstad först 1634 befästes genom 1634 genom en regeringsform det året. Visste ni föresten att Stockholm idag är Nordens befolkningsmässigt största tätort.

När blir det vår?

När blir det vår 2013? Det är ju vår när det blir ljusare igen vilket har mycket med sommarsolståndet och vintersolståndet att göra. Men det är ju inte det som gör att det blir vår utan vår är ju helt enkelt en av dom fyra årstiderna vi har här i Sverige och har ju helt enkelt med hur jorden står. Dom så kallade vårmånaderna är mars, april och maj på norra halvklotet, det vill säga hos oss. Medan det på södra halvklotet är september, oktober och november som är vårmånaderna. Man brukar säga att våren har kommit till Sverige när vi någonstans i Sverige har en dygnsmedeltemperatur över noll 7 dagar på racken första gången efter 15 februari. Andra täcken på att det blir vår är också alla så kallade vårtecken och det kan vara lite av varje från person till person men brukar oftast vara att flyttfåglarna kommer tillbaka till Sverige eller att att tussilagon börjar blomma. Vet du några andra vårtecken? =)

Sveriges högsta berg

Sveriges högsta berg är Kebnekaise (även Kebnekajse) och ligger i Kiruna längst upp i Sverige. Kebnekaise hösta topp är 2102 meter högt. Vilket är Sydtoppen. Det sägs att man kan se 1/11 av hela Sveriges yta från sydtoppen. Den nästa högsta toppen i Sverige är Nordtoppen på Kebnekaise.

Klockan i London just nu

Klockan i London just nu är en timme efter Svensk tid. Oavsett om det är sommartid eller vintertid.

Klockan i London mot svensk tid

Det vill säga, är klockan 15:00 i Stockholm (Sverige) så är den 14:00 i London (England, Storbritannien). A.M är mellan 00:00 och 12:00 och P.M är mellan 12:00 och 24:00. I världen finns det 24 tidszoner och London (England, Storbritannien) ligger i tidszon +00:00 medan Stockholm (Sverige) ligger i +01:00. Det vill säga en timme före. Sommartid och vintertid är någon som kan ställa till det när man är ute och reser och hoppar mellan tidszoner men både London (England, Storbritannien) och Stockholm (Sverige) ligger i sommartid / vintertid nord. Vilket betyder att dom slår om till både sommartid och vintertid exakt samtidigt så det skapar aldrig några problem.

Eurovision Song Contest 2013

Melodifestivalen 2013 är över i Sverige för den här gången och nu står Eurovision Song Contest för dörren. Eurovision Song Contest kommer i år 2013 hållas i Sverige i och med att dom vann förra året i Norge. Tävlingen är uppdelat i två deltävlingar, semi-final 1 och semi-final 2 och så finalen. 19 länder tävlar i semi-final 1, 19 länder tävlar i semi-final 2 och så är ”The big five” redan klara för finalen.

Eurovision Song Contest datum

Så när är tävlingen 2011? Jo, datum för årets Eurovision Song Contest är 10 maj för semi-final 1, 12 maj för semi-final 2 och 14 maj för finalen.

Eurovision Song Contest bidrag

..kommer inom kort.