Kategoriarkiv: Sportlov

Sportlov datum och veckor i Sverige

Sportlov, när är det? Här nedan hittar du vilken vecka och datum du har i just din kommun med reservation för att visa ändrar det då vissa har flexibla sportlov där eleverna själva får välja vecka. Dessutom är många kommuner dåliga på att uppdatera datumen så ibland är det tyvärr så att det är datum från 2012.

Sportlov vecka 7 har följande kommuner och orter:

  • Göteborg
  • Kungsbacka
  • Sjuhärad
  • Skaraborg
  • Jönköpings län
  • Ydre

Sportlov vecka 8 har följande kommuner och orter:

Uppsala län
Skåne län (alltså bland annat Malmö)
Södermanlands län
Hallands län (utom Kungsbacka som har vecka 7)
Blekinge län
Kalmar län
Kronobergs län
Fyrbodal
Östergötlands län (utom Ytre som har vecka 7)
Örebro län

Sportlov vecka 9 har följande kommuner och orter:

Stockholms län (Sportlov i Stockholm)
Dalarnas län
Västmanlands län
Värmlands län
Gästrikland
Gnesta
Gotland
Södra Hälsingland
Älvkarleby

Sportlov vecka 10 har följande kommuner och orter:

Idre
Jämtlands län
Norrbotten
Norra Hälsingland
Västerbotten
Västernorrlands län

Sportlov vecka 11 har följande kommuner och orter:

Jokkmokk

Sportlov är ett skollov som man har i Sverige och som oftast är en vecka långt. Från Fredag kväll till måndag morgon. Sportlovet är olika datum och veckor beroende på vart i landet man bor och börjar vecka 7 i februari och slutar vecka 12 i mars. Det är kommunerna som sätter datum för sportlov och i vissa kommuner får eleverna själva välja vecka mellan vecka 7 och 11 medan visa kommuner har bestämda veckor och datum. Sportlovet i Sverige hete från börjar kokslov på grund av att lovet kom till för att spara på uppvärmningen av skolorna och lät därför eleverna vara lediga en vecka när det ofta är som kallas. Ordet koks kommer från att man ofta använde just det som bränsle till uppvärmningen av skolorna. Sportlovet kallad ofta även för februarilov (för dom som har det i februari), skidlov, vinterlov eller i vissa fall även vinterferier. Många väljer att resa på sportlovet och då framför allt är det skidresor det handlar om då men även sista minuten resor till solen brukar gå varmt.

Sportlov i Göteborg 2015

Sportlov i Göteborg 2013 är vecka 7. Första veckan av alla alltså. Från kvällen på fredagen 10 februari till söndag 19 februari. Om jag inte räknat fel så checka din kalender för att vara på den säkra sidan. Det kan ju även finnas skolor i Göteborg som kan ha valt någon annan vecka än vecka 7.

Sportlov i Stockholm

Sportlov i Stockholm 2013 är vecka 9. Det vill säga från kvällen på fredagen till och med söndagen. Om jag inte räknat helt fel. Dock finns det skolor i Stockholm som kan ha valt någon annan vecka så vill du veta helt säkert så fråga din lärare.

Är det något som inte stämmer? Kommentera det nedan så rättar jag det så snabbt jag bara kan.

Kallaste månaden på året i Sverige

Kallaste månaden på året i Sverige är enligt statistiken februari månad.

Även om det skiljer väldigt mycket mellan Haparanda i norr till Ystad i söder så är det kallaste månaden på året i hela Sverige. Dock är inte medeltemperaturen speciellt kall utan den ligger på ca 0 grader i Ystad och minus 14 uppe i norr. Men det är alltså i februari temperaturen blir betydligt kallare än så. Absolut kallaste veckan på året är enligt statistik vecka 7 i februari. Men för den som inte gillar kyla så kan man i alla fall glädjas med att det i februari märks extra mycket att vi går mot ljusare tider och att solen kryper högre upp på himlen för varje dag som går och stannar där längre och längre för varje dag som går. Februari är ju dessutom månaden där dom har sportlov och kan njuta av att solen stannar uppe lite längre på himlen. Sen är det bara en månad kvar till vi slår om till sommartid och där vi bara över en natt får en timme extra sol på himlen. Så håll ut i kylan, vi går mot både ljusare och varmare tider!

Sportlov i Stockholm 2015

OBS! Inlägget är under uppdatering!

Sportlov i Stockholm 2015 är vecka 9. Precis som Dalarnas län, Västmanlands län, Värmlands län, Gästrikland, Gnesta, Gotland, Södra Hälsingland, Älvkarleby.

Dock kan det finnas undantag hos vissa skolor så för att vara helt säker bör du fråga din skola. Vecka 9 2012 är mellan 27 februari och 4 mars om jag inte räknat helt fel. Vill du se när andra län och orter har sportlov kan du titta under sportlov där du kan hitta samtliga län och orter i Sverige. Där kan du även läsa mer om vad sportlov är för något. Vill du se när andra skollov är så kan du titta under till exempel sommarlov och påsklov.

Påsklov 2014 vecka och datum

Påsklov 2014 är det snart dags för och är antingen veckan förre söndagen den 20 april eller veckan efter. Påsklovet är ofta en hel vecka och infaller antingen förre eller efter påsk. Det vill säga förre eller under den så kallade påskveckan. Påskveckan är veckan efter man haft långfredagen, påskafton(lör 19 april) och påskdagen och påskdagen. Påsklov är ett av dom 5 större loven vi har i Sverige där sommarlov, sportlov, höstlov (sammanträffar ofta med Halloween) och jullov är dom övriga fyra.

Sommarlov

Sommarlov 2012 blir det på lite olika datum runt om i Sverige. Sommarlov är, som dom allra flesta vet om så klart, ett skollov som inträffar mitt på sommaren.

Oftast dom varmaste månaderna juni, juli, augusti i Sverige. Datum i Sverige varierar som sagt lite från skola till skola och lite från kommun till kommun men brukar oftast vara runt den andra fredagen i juni och håller ofta på till den tredje måndagen i augusti. För att då exakt datum för just din skola så bör du fråga lärare på din skola.

På vårterminen innan sommarlovet så har skolorna två andra skollov och det är sportlov och påsklov och på hösten och vintern har man höstlov (ofta samtidigt som det är halloween) och jullov.

Mitt sommarlov

Mitt sommarlov är en väldigt känd låt om ett sommarlov som Britt Lindeborg skrev svensktext till. Ursprungligen heter låten La golondrina. I Sverige spelades den in av Anita Hegerland och släpptes i juni 1970. Bra?