Kategoriarkiv: Sommardäck

Sommardäck kan du läsa om här.

Byta till sommardäck

Billiga sommardäck online topplista:
1. Svenska Gummihuset Mer info »
2. Däck online Mer info »
3. Byt Hjul Mer info »

Igår vad det då dags att byta till sommardäck igen!

Får oss som har väglag där det är lagligt det vill säga. Vill du läsa mer om sommardäck (och vinterdäck / dubbdäck) kan du läsa min serie om det i menyn. Där kan du läsa regler, datum och vårt du kan hitta billiga däck online på nätet bland annat.

Snart dags att byta sommardäck för 2015

Så var det alltså snart dags att byta till sommardäck inför sommaren 2015! Ni som besöker Patriks.nu ofta vet ju förmodligen om mina guider med däck redan men för er som inte gör det kommer här lite tips på inlägg. Och för er som redan vet om dom får väl se det här inlägget som en litet påminnelse helt enkelt. =)

BILLIGA SOMMARDÄCK ONLINE

Under inlägget Billiga sommardäck online hittar du det mesta du behöver veta faktiskt. Dessutom håller jag på att uppdaterar det inlägget så ofta jag kan för att hålla det så uppdaterat nuet som möjligt. Sen har jag andra inlägg som tar ut lite av innehållet för er som bara söker efter just det. Exempel på det är Sommardäck regler där ni helt enkelt hittar – sommardäck regler! Hehe! Kommentera och diskutera gärna! Hej så länge!

Sommardäck 2015

Sommardäck 2015 hittar du här.

SOMMARDÄCK – TOPPLISTA 2015

Billiga sommardäck online topplista:
1. Svenska Gummihuset Mer info »
2. Däck online Mer info »
3. Byt Hjul Mer info »

Sommardäck 2015 perioden är nu inne! Det finns fortfarande ställen i Sverige som är snö eller istäkta men på som flesta ställen kan man byta till nu eller snart. Läs gärna mina guider om däck i menyn. Där hittar du länkar till billiga sommardäck och mycket mer.

Vinterdäck regler

Billiga vinterdäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »
4. Nordendäck Mer info och eventuella erbjudanden »

Vinterdäck regler finns det några att hålla reda på. Det är lag på att du mellan 1 december och 31 mars ska ha vinterdäck OM vinterväglag råder. Men det är tillåtet att ha vinterdäck (det vill säga dubbdäck i det här fallet) på mellan 1 oktober och 15 april oavsätt om vinterväglag råder eller inte. Sen är det givetvis även tillåtet att ha vinterdäck (dubbdäck) när vinterväglag råder eller förväntas råda oavsett datum. Dock vet jag ej vad och vilka som avgör det och skulle inte chansa allt för mycket där inte. Har du dubbfria vinterdäck så får man åka med dom året runt även om det inte är något man bör göra eftersom dom ej fungerar lika bra som sommardäck på sommaren.

Vinterdäck regler – har du dubbdäck, ha BARA dubbdäck

Om du har dubbdäck måste samtliga däck på din bil ha dubbdäck enligt lag. Du får således inte bland olika typer av däck. Dubbdäck i fram och dubbfria i bak är alltså ej tillåtet.

Vinterdäck regler – friktionsdäck och dubbfria däck

Vinterdäck utan dubb, så kallade friktionsdäck och dubbfria däck kan man ha året runt. Men däcken är dock gjorde för vinterväglag och är långt ifrån optimala på vid sommarväglag och bör därför bara användas som vanliga dubbade vinterdäck. Det vill säga inom datumen ovan.

Billiga vinterdäck online

Billiga vinterdäck online? Här har vi skapat en topplista över däckbutiker online på nätet som genereras efter hur populära dem är hos våra besökare. På så sätt hoppas vi få fram den bästa butiker för inköp av vinterdäck.

BILLIGA VINTERDÄCK TOPPLISTA

Billiga vinterdäck online – Topplista 2014:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »

 

Billiga vinterdäck

Billiga vinterdäck online på nätet finns det en hel del. Sen kan du få dom körda hem till dörren eller så till den däckfirma du väljer. Ofta är det så att dom flesta kommer på att dom måste köpa nya vinterdäck först när det är dags och byta till vinterdäck. Eftersom det inte är så många som tittar konditionen på sina vinterdäck förens det är dags att byta helt enkelt. Det gör ofta att det är fullt hos däckhandlarna i några veckor om året bara och sen går både pris och kötid ner. Dock brukar däckhandlare online på nätet passa på att vinna till sig nya kunder med att köra kampanjer precis innan det är dags att börja byta till vinterdäck samt några veckor efter man måste ha bytt. Så hur hittar man billiga vinterdäck då? Jo, precis som med sommardäck så är det så klart genom att köpa vinterdäck online.

Vinterdäck priser

Ofta till kraftigt reducerade priser och med leverans direkt till dörren eller till närmaste verkstad som har avtal med den däckhandlare online att byta deras kunders däck.

Var kan man köpa billiga vinterdäck online då?

I tabellen längst upp hittar du däckbutiker som finns online och som säljer billiga vinterdäck online på nätet. Där får du en bra överblick över utbudet också och kan i lugn och rå välja hemma istället för att bara ha någon minut på dig hos däckhandlaren.

Vinterdäck avbetalning

Vinterdäck på avbetalning, är det möjligt? Eftersom vintern ofta är dyrare för dom allra flesta då man bland annat behöver mer kläder och sen även har dyra högtider så som jul och nyår. Kanske märker man sen att sina gamla vinterdäck inte klarar en vinter till först när man står där och ska sätta på dom.

Därför kanske vinterdäcken kommer som en oplanerat utgift och då kan det ju vara bra om det finns möjlighet att köpa vinterdäck på avbetalning. venska Gummihuset vet jag erbjuder avbetalning på vinterdäck bland annat. Det står t o m räntefritt till och med januari, dvs köp nu, betala i januari. Men klicka på länken i tabellen längst upp så kommer du rätt in och ser aktuella erbjudanden och eventuella rabattkoder. Byt Hjul har även dom räntefritt 3, 6 eller 12 månader där man bara betalar en aviavgift på 29kr * antal avier och sen en uppläggningsavgift. Läser mer om det i länkarna också för dags aktuella erbjudanden och rabatter.

Vinterdäck regler

Vinterdäck regler är ganska enkla men ändå har man en tendens att ändå alltid lyckas glömma dom på något sätt. Vinterdäck regler har man såklart för att det ska vara säkrare ute på vägarna helt enkelt, men dubbdäck regler har man också för att skona våra vägar. Man måste ha vinterdäck, oavsett om det är dubbdäck eller dubbfria vinterdäck / friktionsdäck, mellan 1 december – 31 mars om vinterväglag råder där du framför din bil. Men du får ha vinterdäck (och då menas alltså dubbdäck här då dubbfri vinterdäck / friktionsdäck får användas året runt även om det ej är att rekommendera) redan från 1 oktober och till och med 15 april. Ganska enkelt va?

Byta till vinterdäck

Byta till vinterdäck är det bra om man gör i god tid innan halka och snö kommer. Dessutom är det ofta billigare och mindre kö till däckfirmor och däckverkstäder om man är ute i god tid. För vinterdäck regler se precis här ovan för mer info.

Vinterdäck rea 2013

Vinterdäck rea kan däckhandlarna få för sig att ha lite då och då. Men runt dom datum där folk verkligen måste köpa däck kan man tänka sig att dom inte direkt har någon vinterdäck rea. Dock har dom ofta ganska bra erbjudanden för att locka till sig nya kunder. Men rea vet jag inte om det direkt kan kallas. Rea har dom mer precis efter man måste ha bytt till däck och dom ser hur mycket däck det gick åt helt enkelt.

Billiga sommardäck online

Billiga sommardäck online har vi även skrivit ett inlägg om. Inlägget heter Biliga sommardäck online. Det som skiljer sig där är bland annat datum, lagar och regler. Sen länkar vi även in direkt till avdelningarna för sommardäck istället för vinterdäck. För att på så sätt hitta det man söker snabbare.

Läs mer om vinterdäck här

Sommardäck

Billiga sommardäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »
4. Nordendäck Mer info och eventuella erbjudanden »

Sommardäck är det däck vi använder längst och det däck som slits absolut snabbast. Det bör nog bero på att det är mer friktion mellan asfalt och däck än mellan snö och däck men jag kan ha fel. Hur som helst så är det inte helt lätt att köpa däck när man inte vet vad man bör leta på så därför har jag försökt sätta ihop en liten guide här som jag uppdaterar så ofta jag kan men ny information och tester. Här kommer jag bland annat skriva om däck test, billiga sommardäck online, sommardäck regler med mera. Vill du i stället läsa om vinterdäck så får du titta under vinterdäck i stället. Där har jag helt enkelt gjort en liknande guide men för vinterdäck i stället. När man ska byta till sommardäck så märker många först då att dom behöver nya sommardäck och då är sommardäck som dyrast. När alla andra ska köpa också och man verkligen behöver köpa nya däck så kan dom som säljer däck ta ut ordinarie pris. Men kan man istället köpa när det är däck rea så finns det lite pengar att spara. Men hur som helst så är det oftast att online på nätet man bör titta om man är ute efter billiga sommardäck.

Billiga sommardäck online

 • Däck online
 • Byt Hjul
 • Svenska Gummihuset

Under billiga sommardäck online har jag satt ihop en lite separat guide om hur man kan hitta billiga sommardäck online helt enkelt. Var man kan titta och vad man bör tänka på.

Sommadäck regler

Sommardäck regler att känna till hitta du under sommardäck regler och där går jag igenom vad det är för regler och lagar man ska känna till. Vilka datum som gäller och vad man bör tänka på om man kör runt på olika väglag till exempel.

Sommardäck datum 2014

Sommardäck datum 2014 att hålla reda på är att man får ha dubbdäck till och med 15 april men att man redan efter 31 mars FÅR byta till sommardäck om man vill. Det är alltså dubbdäck det gäller och inte bara vinterdäck generellt eftersom man med dubbfri får köra som sommardäck även om det ej är att rekommendera.

Billiga sommardäck online

Billiga sommardäck online? Här nedan har vi satt ihop en topplista över däckbutiker online på nätet. Topplistan uppdateras efter hur populära butikerna här hos besökarna.

Topplista billiga sommardäck online 2014

 1. Byt Hjul » Billiga sommardäck
 2. Svenska Gummihuset » Billiga sommardäck
 3. Däck online » Billiga sommardäck

Billiga sommardäck online hos Byt Hjul

Billiga sommardäck online Byt HjulByt Hjul är en däckbutik där du kan köpa sommardäck, vinterdäck, kompletta hjul och fälgar. Just nu är det fri frakt på samtliga kompletta hjul i skrivande stund.

Sommaren är igång på riktigt och många börjar se över sina däck inför semester och upptäcker först då att de är utslitna och sjunger på sista värsen. Detta eftersom inte så många tittar konditionen på sina däck förens det är dags att byta eller åka på en längre resa så säljs det även mest sommardäck i april och i starten på sommaren. Så hur hittar man billiga sommardäck då? Jo, genom att köpa sommardäck online på nätet. Och det är precis det som vi hoppas kunna guida dig igen i det här inlägget. Du kan även klicka dig vidare till andra inlägg om du vill fördjupa dig i något.

Beställa billiga sommardäck online på nätet

Ofta är priset väldigt mycket lägre och du får dom ofta levererade direkt till dörren, eller levererande till närmaste däckverkstad som ebutiken samarbetar med. (se länkar)

Däck till dörren

Får du hem däcken till dörren är det bara lägga in dom i bilen och köra till en däckverkstad och be dom lägga om däcken på sina gamla fälgar. Levereras dom till närmaste däckverkstad som ebutiken samarbetar med så åker du bara ditt och får dom byta på plats, oavsett om du väljer att byta däck på dina befintliga fälgar eller om du köpt nya fälgar samtidigt.

Var kan man köpa billiga sommardäck online på nätet då?

Här ovan i tabllen kan du läsa mer om och jämföra några populära ställen man kan köpa billiga sommardäck online på nätet.

Sommadäck regler

Det finns några sommardäck regler man måste känna till och det är att mönsterdjupet minst måste vara 1,6mm men man bör byta sommardäck betydligt tidigare än så för att även ha bra friktion vid fuktig vägbana. Sen finns det ju även datum för sommardäck man måste hålla reda på och det är att från och med 1 april så får man byta till sommardäck. Sen så måste man byta innan 16 april. Efter 15 april är det sen förbjudet att ha dubbdäck om det inte är vinterväglag som motiverad det. Dock är inte odubbade vinterdäck att föredra då dom innehåller en annan gummi blandning som gör att dom inte är optimala vid sommarväglag.

Mönsterdjup

Mönsterdjupet måste minst vara 1,6mm från botten till kant. Dock bör man byta däck långt innan det såklart.

Sommarrea på däck 2013

Just nu pågår det sommarrea på däck hos många däckhandlare. Klicka på länkarna i tabellen för att komma direkt in till butikens eventuella däckrea. Vi listar hela tiden erbjudanden under erbjudanden.

Sommardäck regler

Billiga sommardäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »

Sommardäck regler man måste känna till är att man från och med 1 april varje år får man byta från vinterdäck (dubbdäck) till sommardäck, om väglaget tillåter det.

Mellan 1 oktober och 15 april får man använda vinterdäck. Sen får man självklart använda vinterdäck under annan tid också, dock enbart om det är eller befaras bli vinterväglag när man har dom på. Mellan 1 december och 31 mars är det krav att ha vinterdäck, om vinterväglag råder. Dubbfria däck kan användas året runt.

Köpa billiga sommardäck online på nätet

 • Däck online
 • Byt Hjul
 • Svenska Gummihuset

Regler för mönsterdjup på sommardäck

Sommardäck måste minst ha ett mönsterdjupet på 1,6 mm men i och med att friktionen vid fuktig och blöt vägbana inte är den bästa när man har så lite mönsterdjup kvar så bör man byta däck innan mönsterdjupet blivit så dåligt. Ofta tittar folk inte till sina däck förens det är dags att byta och märker inte förens då att dom är slitna. Däck är en ganska stor utgift men ack så viktig för att bilen ska vara säker. Du kan läsa om hur man kan köpa billiga sommardäck online här där jag skrivit om några kända e-butiker.

Sommardäck datum

Billiga sommardäck online topplista:
1. Byt Hjul Mer info och eventuella erbjudanden »
2. Svenska Gummihuset Mer info och eventuella erbjudanden »
3. Däck online Mer info och eventuella erbjudanden »
4. Nordendäck Mer info och eventuella erbjudanden »

Sommardäck datum att hålla reda på är följande i skrivande stund.

Mellan 1 oktober och 15 april får man ha vinterdäck (dubbdäck alltså, samma regler gäller alltså inte dubbfria vinterdäck). Dock får man även ha vinterdäck under annan tid, om det är eller befaras bli vinterväglag. Det är krav på att ha vinterdäck mellan 1 december och 31 mars, om vinterväglag råder.

Med vinterdäck menas i det här fallet dubbdäck då det är tillåtet att använda dubbfria vinterdäck året runt, även om det inte är att rekommendera.

Köpa billiga sommardäck online på nätet

 • Däck online
 • Byt Hjul
 • Svenska Gummihuset