Kategoriarkiv: Matrecept

Matrecept

Köttbullar recept

Dags för lite köttbullar recept. Det börjar bli väldigt många recept på den här bloggen nu men hoppas ni gillar det. =) Köttbullar är något jag gör minst en gång i veckan och mitt köttbullar recept brukar variera lite från gång till gång men jag tänkte här publicera det vanligaste jag brukar använda. Receptet nedan är för 4 personer men som vanligt är det väldigt individuellt.

Det här behöver du för detta köttbullar recept

– 500g nötfärs (gärna inte mer än 10% fett)
– 1krm malen svartpeppar
– 1tsk salt
– 5msk ströbröd
– 1msk smör
– 1dl vatten
– 1st gullök (lite beroende på storlek dock, är den stor så ta en halv)

Så här kastar du ihop detta köttbullar recept

Lägg ströbrödet, saltet och pepparen ligga i vattnet och svälla ett tag. Sen river du i löken i önskad storlek på bitarna och har till sist ner nötfärsen. Sen rör du om det till en fin smet och sen är det bara börja rulla köttbullarna. Ett tips är att hela tiden blöta händerna när du rullar köttbullarna för att lättare få dom att sitta ihop och inte fastna på händerna.

Har fler köttbullar recept på lager men dom kommer någon annan dag. =) Det här är det vanligaste och absolut enklaste receptet. Kommentera gärna och tipsa om ditt recept på goda köttbullar.

Pannkakor recept

Pannkakor recept kan se väldigt olika ut beroende på vem man frågar. Men här kommer i alla fall ett recept på väldigt goda pannkakor som jag brukar göra. Pannkakor äter många på torsdagar i Sverige av någon anledning. Jag själv äter det på lite olika dagar men minst en dag i veckan i alla fall. Receptet nedan är för 4 personer men det kan så klart variera väldigt mycket beroende på hur hungriga dessa 4 personer är.

Det här behöver du till mitt pannkakor recept

– 2 dl vanligt vetemjöl
– 0,5 tsk salt
– 5 dl mjölk
– 4 ägg
– 3 msk smör
– 0,5 dl mineralvatten (här är hemligheten till goda pannkakor)

Så här följer du mitt pannkakor recept

Först blandar du allt torrt, det vill säga mjöl och salt. Sen har du i ungefär 2 dl av mjölken och mineralvattnet och vispar om. Sen efter det så kastar du ner äggen och resten av mjölken. Sen är det dags att smälta 2 msk smör och hälla ner det i smeten. Sen är pannkaksmeten klar och det är dags att börja steka pannkakor. Till det använder du sen resten av smöret.