Kategoriarkiv: Bra svenska filmer

Bra svenska filmer

Bra svenska filmer finns det ju en del av tycker jag, även om det finns några mindre bra som trots det har blivit hyllade som bra. Vilket ju gjort att många tycker att om en kass film blir hyllad i Sverige, så lär det inte finnas en enda bra svenska film. Men jag tänkte lista några bra svenska filmer som jag sett och jag tänkte fylla på så fort jag sett en ny bra. Ni får väldigt gärna kommentera och om ni vet någon som passar in också. Jag försöker uppdatera den här sidan hela tiden så du alltid ska kunna hitta en bra film här. Kan du tipsa om någon kan du kommentera längst ned och det hoppas jag så klart att du ska göra.

1. Jägarna 2 – En uppföljare till succén för ca 15år sen, Jägarna. Jägarna är en av dom absolut bästa svenska filmerna som gjorts om ni frågar mig och Jägarna 2 är stark den också, om än inte riktigt lika bra. Huvudrollsinnehavarna spelas av Rolf Lassgård (från Jägarna) och Peter Stormare. Vilket så klart gör halva filmen, om inte mer.

2. Sommaren med Göran – Att det skulle vara ett hot mot Sällskapsresan som bästa svenska sommarfilmen är ju direkt missvisande. Så bra är den verkligen inte. Den är värd att se, och ha i dvd-samlingen, men Sällskapsresan står ohotad. Jag är svag för filmer som blandar in den svenska sommaren med midsommar, skärgården m.m.

3. Beck – I stormens öga
Ytterligare en Beckfilm alltså. Helt klart värd att se den också.

4. Björn Gustafsson – Ett livsverk – En otroligt skicklig svensk komiker, och dvd-filmen är väldigt rolig, om man inte sett allt matreal redan som jag har. MEN, värd att ha i bokhyllan och damma av lite då och då när man behöver få skratta lite.

Bra svenska komedier

Bra svenska komedier är något som jag konsumerar ganska mycket. Eller rättare sagt, jag konsumerar väldigt många svenska komedier, visa bra, andra dåliga. Här tänkte jag följa upp min serie med bra filmer och kanske till slut världens bästa film. Jag tänkte helt enkelt lista bar svenska komedier. Dom som jag skriver en liten kommentar om har jag sett och dom som enbart står med utan kommentar är filmer jag hört ska vara riktigt bra och som har bra betyg på kända filmsidor på nätet. Där så klart imdb väger tyngst. Lämna gärna tips på bra filmer i kommentarsfältet nedan.

Bra svenska komedier 1994

Bra svenska komedier 1994 är bland annat:

Film: Yrrol
Kommentar: En klassiker som ALLA borde se. En film jag sett säkert 200 gånger utan att överdriva och den är lika bra varje gång, om inte bättre för varje gång.