Kategoriarkiv: Björn Gustafsson

Här kan du läsa om att som jag skrivit om komikern och skådespelaren Björn Gustafsson. Jag följer Björn Gustafsson ganska mycket så det brukar bli ganska många inlägg om han.

Vinnare och resultat i deltävling 3 av Melodifestivalen 2011

Deltävling 3 i Linköping är över och vi har fått ytterligare 2 artister till final och 2 till andra chansen. Tycker deltävling 3 av Melodifestivalen 2011 var det starkaste startfältet hittills, eller vad säger ni? Nu har vi alltså bara en deltävling kvar, en andra chans och sen är det dags för final!

Vinnare av deltävling 3 i Meldifestivalen 2011 blev inte helt otippat Eric Saade med låten Popular och sen skrällen (måste man väl ändå säga?) The Playtones med låten The King. Till andra chansen gick Sara Varga med låten Spring för livet (riktigt bra!) och Shirley´s Angels med låten I Thought It Was Forever. Hade gärna sett Sebastian Karlsson i det här gänget men låten var tyvärr ingen höjdare.

Resultat från deltävling 3 i Melodifestivalen 2011

Artister vidare till finalen:
Eric Saade – Popular
The Playtones – The King

Artister vidare till andra chansen:
Sara Varga – Spring för livet
Shirley´s Angel – Thought It Was Forever

Utslagna artister:
Sebastian Karlsson – No one else could
Linda Sundblad – Lucky you
Sara Lumholdt – Enemy
Simon Forsberg – Tid att andas

Hoppas förövrigt att hela produktionen av Melodifestivalen tar sig i kragen och i alla fall bjuder på en grym final. För som det är nu tycker jag det är under all kritik. Bättre paus underhållning bland annat! In med Björn Gustafsson!

Vinnare och resultat i deltävling 1 av Melodifestivalen 2011

Nu är precis deltävling 1 i Meldifestivalen 2011 klar och vinnare blev Danny Saucedo med låten In the club och Swingfly med låten Me and my drum. Båda dom gick vidare direkt till finalen i Globen i Stockholm 12 mars. Vidare till andra chansen som kommer vara den 5 mars i Nordichallen i Sundsvall var Pernilla Andersson med låten Desperados och Jenny Silver med låten Something in your eyes.

Resultat från deltävling 1 i Melodifestivalen 2011

Vidare till finalen:
Danny Saucedo
Swingfly.

Vidare till andra chansen:
Pernilla Andersson
Jenny Silver.

Utslagna:
Dilba
Jonas Matsson
Le Kid
Rasmus Viberg

I övrigt tycker jag deltävling 1 var ganska svag. Ingen var jätte bra och tyvärr verkar ryktena om att Björn Gustafsson skulle göra comeback som pausunderhållare just bara ha kvar det, rykten. Får hoppas övriga deltagare i Melodifestivalen 2011 håller lite högre klass och att dom andra deltävlingarna blir bättre.

Melodifestivalen deltagare 2011

Melodifestivalen 2011 närmare sig och vilka som är deltagare 2011 och vilken startordning dom kommer ha blev spikade i onsdags förra veckan. Total är det 32 deltagare (vara av 23 är debutanter) och 80 kompositörer/textförfattare (var av 42 debutanter) som kommer göra upp i 4 deltävlingar innan det blir andra chansen och sen final. Programledare 2011 kommer vara Rickard Olsson och Marie Serneholt samt en gästprogramledare i varje program. Vem eller vilka som kommer hålla i paus underhållningen är än så länge hemligt men ryktena säger att Björn Gustafsson kommer göra en Melodifestivalen comback. Om det stämmer eller inte återstår att se.

Här är alla Melodifestivalen deltagare 2011

Deltävling 1 Lördag 5 Februari i Luleå i Coop Arena:
1 – Dilba
2 – Swingfly
3 – Jenny Silver
4 – Jonas Matsson
5 – Le Kid
6 – Rasmus Viberg
7 – Pernilla Andersson
8 – Danny

Deltävling 2 Lördag 12 Februari i Göteborg i Scandinavium:
1 – Brolle
2 – Loreen
3 – Babsan
4 – Elisabeth Andreassen
5 – Sanna Nielsen (för sjätte gängen)
6 – The Moniker
7 – Anniela
8 – Christian Walz

Deltävling 3 Lördag 19 Februari i Linköping i Cloetta Center:
1 – Linda Sundblad
2 – Simon Forsberg
3 – Sara Lumholdt
4 – The Playtones
5 – Shirley´s Angels
6 – Sebastian
7 – Sara Varga
8 – Eric Saade (för andra gången)

Deltävling 4 Lördag 26 Februari i Malmö i Malmö Arena:
1 – Melody Club
2 – Julia Alvgard
3 – Lasse Stefanz
4 – Linda Pritchard
5 – Anders Fernette
6 – Linda Bengtzing
7 – Nicke Borg
8 – Love Generation

Andra chansen kommer hållas lördagen 5 mars i Nordichallen i Sundsvall och finalen lördagen 12 mars i Globen i Stockholm.